• (Foto/Photo)
  1/1

Tynset bygdemuseum har mange bygninger fra Nord-Østerdalen i en koselig og stemningsfull park nær Tynset sentrum.

Bygdemuseet gir en omfangsrik innsikt i den tradisjonelle byggeskikken i Nord-Østerdalen, frem til 1930-åra. I Tynset-tunet finner vi blant annet ei østerdalsstue, kaffekvernbygning og barfrøloft. Klæbua fra Tylldalen er det eldste huset, fra omkring 1690.

Museumsparken er bygd opp som en folkepark; et samlingssted for bygdefolket. Gjennom sommeren har bygdemuseet flere arrangementer og det gis omvisning i parken. Både skoler, barnehager, familier og turister har glede av å besøke og slappe av i museets stemningsfulle omgivelser.

Blant husa kan nevnes:
Lonåssstua, østerdalsstue fra 1760
Bu med kulehull fra general Armfeldts felttog 1718.
Stabbur fra Ramsmoen 1740
Fedraheimstua der Arne Garborg, Ivar Mortensson Egnund og Rasmus Steinsvik holdt til 1887-1890
Nord-Østerdalsseter fra 1707
Okkupasjonsstua
Tynsetgard

Utleie av selskapslokaler

Magni Grue telefon 476 02 908


Avtale for utleie

Nytt kjøkken!

 • (Foto/Photo)

Renovering av kjøkken og toaletter i Museumsparken er i gang!Som du kanskje har sett i lokalavisene, har “coronaen” utløst midler til at vi har satt i gang renovering. Her kan du se bilde av kjøkkenløsning og topp funksjonelt storkjøkkenløsning for oppvask.Tanken er at dette skal bli trygt og lettvint å leie for alle som vil samle folk til møter eller fest. Lokale firma stiller opp for å gjøre arbeidet så rimelig som mulig, og sjøl har laget bidratt med dugnad for å strippe rommene helt ned og gjøre klart for håndverkerne. Likevel er vi ikke i mål med finansieringen. Håper du vil være med på “Spleisen” vår! Vi er så takknemlige for alle bidrag som kan berike lokalsamfunnet vårt!

 • (Foto/Photo)
  1/1
 • (Foto/Photo)
  1/1
 • (Foto/Photo)
  1/1
 • Landbrukets dag (Foto/Photo)
  1/2
  Landbrukets dag
 • (Foto/Photo)
  2/2