Hopp til hovedinnhold

Bygningsvern

Har du gamle hus du gjerne vil ta vare på, og ikke helt vet hvordan du skal gripe an? Ta kontakt med bygningsvernrådgiver på Anno Musea i Nord-Østerdalen.

Gratis veiledning inntil 8 timer:

Eiere av gamle hus i Alvdal, Os, Rendalen, Tolga og Tynset, og kommunene selv, får åtte timer gratis rådgivning.

Folldal kommune er ikke tilknyttet tjenesten, men kan benytte bygningsvernrådgiverens tjenester mot timebetaling. Dette gjelder også privatpersoner bosatt i Folldal kommune.

Om en skulle trenge mer omfattende hjelp, kan dette kjøpes for kr. 450,- pr. time. Dette avtales i så fall på forhånd. Ingen skal få overraskende regninger fra Anno Musea i Nord-Østerdalen.

Helt konkret får du:

  • Råd og veiledning om du allerede planlegger eller har ønsker om å restaurere og bevare en verneverdig eller fredet bygning.
  • En skriftlig uttalelse om bygningen eller bygningene. Denne kan brukes som et innspill til håndverker som skal kostnadsberegne tiltak, eller som vedlegg til søknad om midler fra Kulturminnefondet, Smil-midler, Stiftelsen UNI osv.
  • Veiledning i søknadsprosessen.​

Staffan Andersson har lang erfaring som antikvarisk håndverker og har utdanning både som tømrer og murer. Han har god kjennskap til byggeskikken i Nord-Østerdalen.

Om bygningsvernrådgiverordningen:

Bygningsvernrådgiveren i Nord-Østerdalen er finansiert i et spleiselag mellom Innlandet Fylkeskommune, Anno Museum og kommunene Alvdal, Os, Rendalen, Tolga og Tynset.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2