Tylldalen Bygdetun
Velkommen til Tylldalen bygdetun - et levende bygdetun med lange røtter.
Tylldalen bygdetun er bygget opp rundt den gamle prestegarden i bygda. Prestegardsstua er, sammen med bua, de eneste opprinnelige bygningene i tunet. Selve bygdetunet har sin bakgrunn i et privat initiativ fra slutten av 1950-tallet for å ta vare på Tylldalens eldre byggeskikk og ble overført til Stiftelsen Tylldalen Bygdetun i 1974.
Sankt Olav
Tylldalen var antagelig et av de tidligste kirkestedene i Nord-Østerdalen, med kirke fra 1100-tallet. Kirka var viet Norges skytshelgen, Sankt Olav. Blant inventaret i denne kirka var en statue av helgenen. Statuen blir regnet som et praktstykke i nordisk middelalderkunst og står utstilt i Nationalmuseet i København. Fra midten av 1970-tallet ble Tylldalen bygdetun rammen for det årlige Olsokspelet i bygda. Som på Stiklestad, er Sankt Olav sentral, men Olsokspelet omhandler pilgrimsvandringene til Nidaros som
oppstod etter Olav den Helliges kanonisering. Tylldalen var et stopp langs det som i dag kalles Østerdalsleden til Nidaros.
Kulturpunkter på kart
-
Sollia krigshistoriske museum
-
-
-
-
-
Folldal bygdetun
Velkommen til Uppigard Streitlien - en reise i byggeskikk midt mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen.
-
-
-
Oddentunet
Langs gamle handelsveier ligger dette fantastiske tunet - inspirert av trøndersk byarkitektur.
-
-
-
Bortstu Hornset
I folkelivsskildringen "Hr. Samuel" av Jacob Breda Bull fortelles det om Bortsu Hornset.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bygdebyen Tynset
Regionsenteret Tynset utviklet seg etter krigen til en bygdeby med tidstypisk arkitektur, og mange eldre bygg måtte vike.
-