Uppigard Streitlien

  • Uppigard Streitlien (Foto/Photo)
    1/1
    Uppigard Streitlien

Det er ingen faste åpningstider på Uppigard Streitlien. Men det er satt opp KulturPunkt slik at dere kan lese om bygningene her.

Arbeidet med Folldal Bygdetun, startet allerede i 1949. Et kommunalt oppnevnt styre, sikret seg flere hus, men hadde store problemer med å finne fram til ei tilfredsstillende tomt. Arbeidet stilnet derfor av og noe museum ble det ikke, og ei østerdalsstue med barfrø fra Grimsbu-Holen kom aldri opp igjen. Men i 1975, kunne Folldal kommune sikre seg et fullt utbygd bygdetun, nemlig Uppigard-Streitlien, og det er dette som er hovedanlegget til Folldal Bygdetun i dag.Uppigard-Streitlien ble skapt av Anton Raabe (1889 - 1959) og Tore Segelcke (1901 - 1979). Folldal kommune kjøpte stedet av Tore Segelcke.
Raabe var kirurg, legendarisk jeger, friluftsmann og samler. Tore Segelcke var kjent skuespillerinne ved Nasjonalteateret fra 1935. Begge var sterkt interessert i norsk natur og kultur, og bygde sammen opp flere private samlinger.
Her kan nevnes Bjørnsgard ved Bogstadvannet i Oslo og Huldrehaugen i Bykle. Hus og innbo fra dalene på Østlandet ble på denne måten sikret for ettertida.

  • Folldal bygdetun

    18. til 21. juli kl.12.00-17.00