Dølmotunet

Dølmotunet er et levende gardsmuseum midt i Tolga sentrum og en idyllisk plass for hele familien. Tunet er et såkalt firkanttun bestående av ni hus med bl.a. trønderlåninspirert ku- og sauefjøs i stein, stall og mye innbo. Tunet holder sommeråpent 24. juni - 30. juli med aktiviteter og arrangementer for enhver. Se vår kalender for fullt program!

Sommeråpent på Dølmotunet

Sommersesongen på Dølmotunet byr på en rekke aktiviteter for hele familien. Tunet er åpnet mandag-søndag 24. juni - 30. juli og er et idyllisk sted å ta med barna for å hilse på dyra og hoppe i høyet. I Våningshuset finner du kaféen som selger både enkel lunsj og skikkelig tradisjonskost. Til kaffen anbefaler vi tunets egen smurte lemse med gubb fra Eggen Gardsysteri eller rømmevaffel med rømme fra Rørosmeieriet. Som turist kan du også finne endel informasjon her om hva du kan se og gjøre i vår region.

På Dølmotunet er det mange dyr! Her kan du hilse på kalver, griser, sau, høner, kaniner og to rampete killinger. Spør du budeia pent kan det hende du får være med å mate grisene, men bare husk å passe på vafla di så ikke killingene kommer og spiser den opp!

Gjennom hele sesongen arrangeres en rekke aktiviteter. I år står blant annet Fløttdagen 24. juni, Barnas dag 1. juli, Vinndagen 15. juli, Markedsdagen 22. juli med konsert og dans med bandet Ni Liv på kvelden og til slutt konsert med Stage Dolls 26. juli. på programmet.

Dølmotunet finner du her:

  • Dølmotunet

    Vis vei

    Dølmotunet er et levende gardsmuseum midt i Tolga sentrum og en idyllisk plass for hele familien. Tunet er et såkalt firkanttun bestående av ni hus med bl.a. trønderlåninspirert ku- og sauefjøs i stein, stall og mye innbo.