Dag 9 25. september

I dag hadde vi storfint lunsjbesøk i kjøkkenhagen. Vi går nå mot slutten av prosjektet og vi ønsket å feire det vi har fått til sammen med alle de som har støttet oss, Hedmark Fylkeskommune, Tolga-Os Sparebank, Musea i Nord-Østerdalen, Tynset Opplæringssenter og vår gode Anne Liv Midtdal.

I tillegg var vi så heldige å få besøk av nylig gjenvalgt Tynset-ordfører Merete Myhre Moen. Til gjestene hadde bestemt oss for å servere den grønnsakssuppa vi allerede hadde prøvd ut, og heldigvis hadde ikke salaten vår frosset, så vi fikk også laget et par store boller med frisk salat til bordet.

Damene sto klar til dyst klokken 11.00. Vi gikk rett i kjøkkenhagen og fikk «pyntet» den litt for anledningen samt haustet inn det vi ville bruke av grønnsaker og salat. Så svingte vi oss rundt med skrellere, boller, kniver og to store suppekjeler. Klokken 13.00 var suppa ferdig idet gjestene sto sultne på døren. Til sammen ble vi 16 rundt bordet.

Vi fikk fine ord fra ordføreren, Sissel og Randi fra Fylkeskommunen og fra museumsdirektør Salbu, og de fikk høre regla vår. Fylkeskommunen vil gjerne at vi bruker de lærdommene vi nå har gjort oss for å videreutvikle prosjektet vårt, men også søke å inspirere flere til å gjøre noe tilsvarende. Å møtes over noe praktisk for å øve norsk og bli kjent med hverandre, er helsebringende for alle parter. Vårt prosjekt fikk navnet «samtaler i kjøkkenhagen», men andre steder så kan det kanskje være mer relevant å prøve seg på «samtaler i snekkerboden», «samtaler ved symaskina» eller «samtaler på kjøkkenet».

Det var gøy med gjester, men neste gang er det bare oss igjen. Det blir fint. Det er lettere å snakke sammen når det ikke er så mye styr og mange folk. Da skal vi hauste det siste som er igjen i hagen og forberede en liten presentasjon til Landbrukets Dag 5. oktober.