Dølmotunet

Åpningstider

Åpningstider

Sommeråpent 17. juni – 8. august (mand-søndag)

Tunet: 10.30-17.30.

Våningshuset og kaféen har åpent 10.30-16.30

Gratisinngang på hverdager.

Inngang på utvalgte arrangementer (se enkeltarrangementene for info)

Lurer du på noe? Ring 62 49 64 25/913 85 324

  • Gardsunger_og_dyr_090630_SN_109.jpg

Dølmotunet er et levende gardsmuseum midt i Tolga sentrum og en idyllisk plass for hele familien. Tunet er et såkalt firkanttun bestående av ni hus med bl.a. trønderlåninspirert ku- og sauefjøs i stein, stall og mye innbo.

I Våningshuset finner du kaféen hvor du kjøpe deg en enkel lunsj eller en kaffekopp med noe attåt. Til kaffen anbefaler vi tunets egen smurte lemse med gubb fra Eggen Gardsysteri eller rømmevaffel med rømme fra Rørosmeieriet. Som turist kan du også finne endel informasjon her om hva du kan se og gjøre i vår region.

På Dølmotunet er det mange dyr! Ei rørosku med kalven sin, to rampete killinger, kaniner, høner, en hane,tikkene Lynet og McQueeny Kosemolly med lammene sine, to griser, ender og et ekorn har bosted på Dølmotunet om sommeren. Spør du budeia pent kan det hendedu får være med å mate grisene, men bare husk å passe på vafla di så ikkekillingene kommer og spiser den opp!

Gjennom hele sesongen arrangeres en rekke aktiviteter. Vi har blant annet Barnas dag, krokvelder, mat- og håndverksdager, konserter, teater og slåttedag. 

Olsok-uka 23.- 31.7.  byr på større arrangementer som Markedsdagen og Næringslivsmessa, konsert med Hekla Stålstrenga og Ungdomstreff.

Hold øye med arrangementsoversikten så du ikke går glipp av noe!

Brosjyre Dølmotunet 2016

  • Brosjyre_Dlomtunet_2016-1.jpg
    1/2
  • Brosjyre_Dlomtunet_2016_side_2-2.jpg
    2/2